cultureel centrum ‘hamar’ belfeld
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
595
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-595,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-9.4,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

cultureel centrum ‘hamar’ belfeld

In het dorp Belfeld moest het cultureel centrum de Hamar vernieuwd worden. De bestaande theaterzaal en omliggende ruimten zijn gesloopt. Het nieuwe ontwerp heeft de bestaande bibliotheek en sporthal met elkaar verbonden door de nieuwe functies. Daarnaast hebben we een nieuwe functie op de locatie toegevoegd, een gezondheidscentrum. Het nieuwe gebouw is veel compacter geworden dan het gesloopte gebouw waardoor we de ruimte hebben gecreƫerd voor een dorpsplein met een terras voor de horeca en een jeu de boule baan.
Het gehele proces hebben we met en voor de inwoners van het dorp gedaan. De betrokkenheid was erg groot. We hebben een groot aantal inspraakavonden gehouden. Op deze avonden werd het commentaar verzameld en verwerkt in het ontwerp. Dit intensieve inspraakproces heeft een karaktervol gebouw opgeleverd waar een ieder in en buiten Belfeld trots op is.

Programma

Theaterzaal, beugelbaan, trouwzaal, vergadercentrum, horeca, bibliotheek, sporthal en buitenterrein.

Adres

Stevensplein 2, Belfeld

Team

Jeanne Dekkers Architectuur, onder leiding van projectarchitect Helga Snel

BVO

1.600 m2 multifunctionele accommodatie, 1.900 m2 sporthal & 300 m2 bibliotheek