wonen in geinse waard amsterdam

In Gein hebben we twee woonhoven ontworpen. Op de bestaande plek van de basisschool de Knotwilg is een geheel nieuwe woonomgeving bedacht. Deze nieuwe woonplek biedt de ruimte aan een andere manier van leven. Er zijn diverse woonvormen waarbij de bewoners en de buren samenwerken aan een duurzame leefomgeving. In de buurtkamer kan je elkaar ontmoeten en in de buurt hub kun je advies vragen over het onderhouden van de gezamenlijke groentetuin. Daarnaast is het gehele gebouw energieopwekkend. Deze energie wordt voor een deel opgeslagen in batterijen waarmee het gebouw van energie wordt voorzien.

De twee hoven zijn vormgegeven door twee architecten, hierdoor heeft het project ook het handschrift van twee architecten. Dit geeft het project afwisseling in architectuur. De gevels van de twee hoven zijn voorzien van een elegant raster van een lichte beton welke de structuur vormt in de gevels. Daarbinnen krijgen bewoners de ruimte en mogelijkheid om hun eigen gevelindeling en gevelbekleding te kiezen. Het raster komt soms los van het gebouw en vormt dan een pergola, een trappenhuis of een beschutte buitenruimte.  De invulling van dit raster is een warme kleur metselwerk welke goed aansluit bij de omgeving. Hierdoor krijgen de twee woongebouwen een duurzaam en eigentijds karakter.

De Geinse Waard is ontworpen door: Ponec de Winter, helgasnelarchitecten en DS Landschapsarchitecten

programma

grondgebonden woningen, maisonnettes, appartementen, collectieve ruimten (buurtkamer, buurthub Makandra, werkplaats), parkeergarage

locatie

Vreeswijkpad, Amsterdam

opdrachtgever

Did Vastgoedontwikkeling

oppervlakte

17.810 m2