het verhaal van twee gemeentehuizen

We zijn begonnen met de verbouw van twee gemeentehuizen in Noordwijk en Noordwijkerhout! De fusiegemeente Noordwijk gaat in de twee gebouwen werken volgens “Het Noordwijkse Werken”. Ons team heeft het totale proces verzorgt. Van visie op huisvesting tot en met het maken van de werktekeningen en bijhorende bouwbegeleiding.

 

samen met de gebruikers

De gebruikers uit beide fusiegemeenten zijn uitgenodigd mee te denken. Samen hebben we de uitgangspunten voor de nieuwe werkomgeving opgesteld. Daarin leerden de twee gemeenten ook elkaars culturen beter kennen.

 

het politieke proces

In een fusieproces komen verschillende culturen samen. Daarin worden er diepgaande vragen gesteld die de politiek raken. We hebben verschillende alternatieven financieel onderbouwd en toegelicht in het politieke proces.

 

ontwerpen van daglicht

Door de gangwanden open te maken krijgt het daglicht de kans dieper het gebouw binnen te vallen. De houten wanden in het interieur zijn een moderne vertaling van de monumentale lambriseringen in de oude raadzalen.

 

aandacht voor het detail

De nieuwe lambriseringen en de maatwerk meubels zijn gemaakt van ongestoomd beuken. Met de meubelmaker en aannemer hebben we aan tafel gezeten om de ontwerpen door te nemen. Hierdoor leren we elkaars ideeën en werkwijze kennen. Dit zorgt voor een interieur waar aandacht is gegeven aan het detail.

 

een nieuw elan voor twee dorpen

Nu na de sloop volgt het proces van het maken van een lichte werkomgeving. We zijn supertrots dat we samen met RPS, Belnem, Nelissen en M3E dit ingewikkelde proces tot een helder project hebben weten te maken!