transformatie

In een bestaand gebouw zit vaak een hele mooie omgeving verstopt die nog ontdekt moet worden. Sinds we steeds beter beseffen dat het hergebruik van bestaande gebouwen een goed alternatief is voor nieuwbouw, worden steeds meer gebouwen getransformeerd. Dit geeft vaak verrassende oplossingen en een prachtige omgeving.

haalbaarheid

Graag starten we een opgave met een haalbaarheidsstudie. In deze fase gebruiken we onze expertise om te onderzoeken wat er haalbaar is binnen de gestelde financiƫle en kwalitatieve randvoorwaarden. We dagen de opdrachtgever daarbij uit tot nieuwe varianten.

verdieping

We verdiepen ons graag in de geschiedenis van de plek en het gebouw. Deze liefde en aandacht voor de oorsprong van de locatie stellen ons in staat deze beter te leren kennen. De transformatie begint met een grondige analyse van het gebouw. Wat was het oorspronkelijke ontwerp? Wat is er in de jaren erna eraan versleuteld? We analyseren de huidige constructies en installaties om te zien wat de mogelijkheden zijn voor het nieuwe gebruik.

oud en nieuw

Het opnieuw gebruiken van bestaande materialen scheelt enorm in de milieubelasting. We reduceren de C02 belasting hierdoor, hebben minder afval en hoeven minder materialen en energie te gebruiken. Maar het is natuurlijk mogelijk dat een functie niet goed past in een bestaande structuur. Een sporthal is bijvoorbeeld niet in te passen in een standaard bestaande omgeving. Gelukkig kunnen we u ook op het gebied van nieuwbouw volledig ontzorgen!