helgasnelarchitecten | Woongebouw Gershwin 2B Amsterdam
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
1031
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1031,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Woongebouw Gershwin 2B Amsterdam

Woongebouw Gershwin 2B Amsterdam

Modern, licht, zwevend en elegant zijn de hoofdelementen van het woongebouw. Het gebouw ligt in het centrum van het zakelijk district, de Zuidas. Dit gebied kenmerkt zich door hoge zakelijke, gesloten gebouwen. Met ons ontwerp willen we meer licht en doorzicht op de locatie toevoegen. Het gebouw opent zich naar de noordzijde middels een grote hal over twee verdiepingen. De lichte kleur van de aluminium gevels en de ritmiek van de hekwerken, geven het gebouw textuur en een lichte elegante uitstraling. Het hele complex is bedacht als een sharing community. Zo neemt de barista in de entreehal ook je postpakketjes aan en staan er in de kelder een paar luxe elektrische wagens gereed voor gezamenlijk gebruik. De daktuin nodigt een ieder uit om elkaar te ontmoeten tijdens een buurt barbecue of bij het tuinieren. Dit principe bevordert het duurzaam gebruik van het gebouw. Samen met het toepassen van stadsverwarming, goede oriƫntatie op de zon en het toepassen van onderhoudsarme materialen maken van het woongebouw een duurzaam geheel.

Programma

studio-appartementen, appartementen, maisonnettes, commerciƫle ruimte, parkeergarage

Adres

Gustav Mahlerlaan, Amsterdam

Team

Helgasnelarchitecten in opdracht van Van Veen Architecten

BVO

10.500 m2