helgasnelarchitecten | School en Sportcluster Shanghai
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
1018
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1018,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

School en Sportcluster Shanghai

In Shanghai hebben kinderen weinig ruimte om buiten te spelen. Daarom hebben we voor het kind-cluster een wereld ontworpen waarbij de buitenruimte in directe verbinding staat met de leeromgeving. Grote terrassen worden voorzien van tuinen. Hierop kunnen de leerlingen niet alleen spelen maar ook hun eigen groenten verbouwen. Deze groenten worden in de kantine klaargemaakt, zo leren de kinderen in Shanghai de natuur beter kennen. De gebouwen vormen samen met de sportvelden een ensemble dat licht en duurzaam is. De gevels aan de tuinen zijn opgebouwd uit houten shingles en vormen zo een mooie overgang naar de daktuinen. Grote raamopeningen laten het zonlicht in de ruimte vallen en geven de kinderen een fantastisch uitzicht op het groen.

Programma

basisschool, kinderdagverblijf, sporthal, horeca en landschap

Adres

minsheng Road, Shanghai

Team

Helgasnelarchitecten in opdracht van Van Veen Architecten, BEtween Partners

BVO

10.200 m2