Ontwerp Aula Algemene Begraafplaats Bussum

Ontwerp Aula Algemene Begraafplaats Bussum

In opdracht van de gemeente Gooise Meren werken we samen met RPS aan een ontwerp voor de verbouwing en aanbouw van de Aula op de Algemene begraafplaats in Bussum. Het ontwerpen van een omgeving waar afscheid genomen wordt van een dierbare moet zorgvuldig gebeuren. Immers het is een plek die mensen meedragen in de herinnering van het ritueel van de begrafenis. Voor de bezoeker is het belangrijk dat het afscheid plaats vindt in een omgeving die heel precies is vormgegeven. In ons ontwerp hebben het zicht naar buiten centraal gesteld. De natuur heeft een helende werking en geeft troost aan mensen in rouw. Zo creƫren we nieuwe perspectieven op het heidelandschap. Door middel van een lichtkoepel zorgen we ervoor dat zonlicht de aula binnenvalt. Verder maken we een nieuwe aanbouw die recht doet aan het oorspronkelijke ontwerp Dat doen we middels een architectuur en uitwerking die abstract en minimalistisch is.