helgasnelarchitecten | Verbouwing Antoniuscollege Gouda
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
536
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-536,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Verbouwing Antoniuscollege Gouda

Het Antoniuscollege te Gouda wilde graag een nieuwe leeromgeving. Voor de muzieklokalen hebben we een geheel nieuw atelier met studio's gerealiseerd. Voor de entrees hebben we spannende "hangplekken" voor de leerlingen bedacht. Deze blokken bieden de leerlingen een eigen plek die niet kinderachtig is en inspeelt op de manier van zitten door de leerlingen. Op twee verdiepingen hebben we een Technasium gemaakt. Samen met de docenten hebben we in workshops deze nieuwe manier van leren verkend en een structuurplan gemaakt. Dit structuurplan is de basis voor het uiteindelijke ontwerp. Door de input van de leerkrachten is het ontwerp versterkt. Ook voelen de leerkrachten zich thuis in de nieuwe leeromgeving, ze hebben er immers zelf aan meeontworpen. De leerlingen hebben we middels een prijsvraag bij het proces betrokken. De winnares mocht bij ons op bureau haar concept laten zien. Dit concept is door ons vertaald in de werktekeningen van de objecten. Zo betrekken we op een volwassen manier de leerlingen bij het proces in hun school.

Programma

Leeromgeving, docentenentree, leerlingenentree, muziekcluster, technasium, aula

Adres

John Mottstraat 2-4, Gouda

BVO

2.400 m2