Regionale Sociale Dienst Zeist

Regionale Sociale Dienst Zeist

pdf

De klanten van de Sociale Dienst moeten weer in beweging komen, aan het werk. Dat vraagt een ruimte die mensen op hun gemak stelt maar ook dynamisch is. De ontvangstruimte is eerst leeg gemaakt. Daarna zijn de spreekkamers als volumen in de open ruimte geplaatst. Het zonlicht valt naar binnen en het volgt de ronde hoeken van het interieur. Licht geeft de mensen lucht. Onze veranderende maatschappij vraagt nieuwe ontwerp-oplossingen. Hoe open mag een ruimte zijn tegenover een samenleving die steeds meer verhard in agressie? Willen we onszelf op slot zetten of is het juist enorm krachtig om kwetsbaar te durven zijn? In workshops werden de gebruikers uitgedaagd en verleid. We luisterden, observeerden en maakten daarna veel schetsen om door te dringen tot de kern. Hierbij hebben de medewerkers zich opengesteld, waardoor het probleem zichtbaar werd. De ruimte is ontworpen met aandacht voor het detail en de emotie van klanten. Daarin is nooit naar de gemene deler gezocht, maar is altijd het mooiste gekozen. Immers een mooie ruimte straalt optimisme en vertrouwen uit. Met veel liefde is gewerkt aan het ontwerp en de uitvoering. Immers, het is een ruimte die er toe doet! De ronde hoeken verzachten de wanden en de spreekkamers, ze geven de ruimte een humane sfeer. De spreekmeubels zijn afwisselend frontaal en naast elkaar uitgevoerd, dat geeft een ander gesprek. Elk meubel heeft zijn eigen karakter en is uniek, net zoals iedere klant uniek is. Genoest eiken wordt gecombineerd met HPL waardoor het meubel opbreekt in losse vlakken, vlakken die meedoen in de kleuren op de wanden. De kleuren op de wanden zijn met de vlakken van de meubels een totaalcompositie.

Programma

interieur ontvangst cliënten

Adres

Het Rond 6E, Zeist

Team

Helga Snel, Jeffrey Reule, Robby Smith, Rémy Konings

BVO

900 m2