helgasnelarchitecten | cultureel centrum ‘ligne’ sittard
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
480
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-480,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

cultureel centrum ‘ligne’ sittard

Op een groene locatie in Heerhugowaard is een woongebouw gerealiseerd waarin reguliere (huur) appartementen voor de corporatie Woonwaard gecombineerd worden met zorgappartementen voor Philadelphia. We hebben er uitdrukkelijk voor gekozen om beide functies in één gebouw te realiseren en geen onderscheid te maken. Hierdoor wonen de cliënten van Philadelphia in een “gewoon” gebouw. De gevels zijn gemetseld in een levendige baksteen die het gebouw een rustiek karakter geven. De balkons en galerijen zijn uitgevoerd in melkglas en roze glas. Hierdoor krijgt het gebouw weer een modern karakter. De plattegronden van de zorgappartementen zijn zo uitgevoerd dat ze in de toekomst weer om te zetten zijn naar reguliere (huur) appartementen. Hierdoor is ook het gebouw levensloop bestendig geworden.

Programma

Hogeschool, museum, filmhuis, commerciële ruimten & ondergrondse parkeergarage

Adres

Rijksweg Noord, Sittard

Team

Jeanne Dekkers Architectuur, onder leiding van projectarchitect Helga Snel

BVO

15.000 m2 & 11.500 m2 ondergrondse parkeergarage