helgasnelarchitecten | landschap de meander gouda
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
478
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-478,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

landschap de meander gouda

We hebben leerlingen gevraagd hoe hun ideale omgeving voor de school eruit zou zien. Ze wilden graag veel positieve hangplekken, een sportveldje en een plek om ook uit het zicht van iedereen te zijn. Dit verlanglijstje was het startpunt voor ons landschapsontwerp. We ontwerpen gekleurde banen van asfalt om de verhoogde plantenbakken gevuld met een grote diversiteit van bloemen en planten. Op de stoere zitelementen van hout kunnen de leerlingen met elkaar afspreken en op het voetbalveldje is er plek voor meer actie. Het bos aan de westzijde wordt een plek waardoor je kan dwalen. We willen de meubels als één familie ontwerpen en deze kunnen vervolgens door de leerlingen in de houtwerkplaats gemaakt worden.

programma

buitenruimte school

locatie

groen van prinsterersingel 49, gouda

opdrachtgever

de meander (mavo, vmbo, isk)

oppervlakte

11.000 m2