helgasnelarchitecten | Brede school ‘De Klif’ Oosterhout
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
463
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-463,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Brede school ‘De Klif’ Oosterhout

Voor een nieuwe wijk te Oosterhout (bij Nijmegen) is “de Klif” de wijkaccommodatie. Hierin zijn alle centrale wijkfuncties gehuisvest. De driehoekige locatie legt grotendeels de vorm van het gebouw vast. Het gebouw heeft een lichte kromming bij de entree, hierdoor wordt deze extra benadrukt. De gevel staat uit het lood, waardoor het gebouw extra identiteit krijgt. Het programma is verdeeld over drie verdiepingen. De entreetrap zorgt ervoor dat de bezoeker op niveau 1 binnenkomt. Andersom geeft de trap uitschoolgaande kinderen het overzicht over het plein. Alle functies zijn gelegen om de centrale ruimte maar ze zijn tevens af te sluiten. Hierdoor is het mogelijk dat in het weekend de sporthal te gebruiken is zonder dat de school open hoeft te zijn. Binnen een zeer beperkt budget is het gelukt om een spraakmakend gebouw te realiseren. Door gebruik te maken van materialen die weinig onderhoud vergen is het gebouw ook in de toekomst onderhoudsarm.

Programma

Basisschool, sporthal, kinderdagverblijf, theaterzaal, bibliotheek, consultatieburo

Adres

Pijlpuntstraat 1, Nijmegen

Team

Jeanne Dekkers Architectuur, onder leiding van projectarchitect Helga Snel

BVO

8.300 m2