helgasnelarchitecten | Brandweerkazerne Zandvoort
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
520
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-520,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Brandweerkazerne Zandvoort

De brandweer en reddingsbrigade zijn gehuisvest in één gebouw. Samen met de twee verschillende gebruikers hebben we een gebouw gemaakt waarin een grote flexibiliteit mogelijk is. Maar er zijn ook heel specifieke functies in het gebouw gerealiseerd. Zo heeft de brandweer een autowasstraat en een oefentoren. Door deze ruimten in het gebouw te integreren is de buitenruimte vrijgehouden. De kop van het gebouw is halfrond uitgevoerd met enorme uitkragingen. Hierdoor krijgt het gebouw een dynamische uitstraling die past bij een kazerne. Het gebouw is gemetseld in een zandkleurige steen die verwijst naar het strand van het dorp. Het metselwerk is uitgevoerd in een sierreliëf.

Programma

Kantoren, kantine, remise, werkplaats, brand-oefentoren, autowasplaats, fitness & buitenterrein

Adres

Rijksweg Noord, Zandvoort

Team

Jeanne Dekkers Architectuur, onder leiding van projectarchitect Helga Snel

BVO

2.400 m2