helgasnelarchitecten | Nieuwbouw brandweer Hoorn
helgasnelarchitecten, architectuur, interieurontwerp, onderwijs, zorgarchitectuur, het nieuwe werken
helgasnelarchitecten
512
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-512,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Nieuwbouw brandweer Hoorn

Langs de dijk van Hoorn naar Enkhuizen staat de brandweerkazerne van Hoorn. Het langgerekte gebouw volgt de vorm van de dijk. De zwarte onderkant van de gevel is geïnspireerd op de geteerde schuren in de omgeving. De rode gevel en de lichtkapen hebben de kleur van de luiken van de stadspoort, Ossenbloed. Een variant op het rood van de brandweerwagens. Het langgerekte gebouw krijgt een ritme door grote lichtkappen met vides aan de gang te leggen. Hierdoor krijgt het interieur een open en transparant karakter. De kleur rood wordt in deze lichtkappen gevarieerd en geeft de kazerne ook van binnen kleur. De kop van het gebouw is opengewerkt. Hierin ligt het trappenhuis achter een glazen gevel.

Programma

Gemeentelijke Brandweer Hoorn

Adres

De Nieuwe Wal, Hoorn

Team

Jeanne Dekkers Architectuur, onder leiding van projectarchitect Helga Snel

BVO

1.900 m┬▓